Geostrateška pozicija Brčko distrikta BiH veoma je povoljna.

Ova lokalna sredina od 85.000 stanovnika nalazi se u sjeveroistočnom dijelu Bosne i Hercegovine – praktično na kapiji Evropske unije. Distrikt Brčko geografski je lociran 20 km od tromeđe tri zemlje: Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske, odnosno Evropske unije, a skoro podjednako udaljen od centra Beograda (200 km), Zagreba (270 km) i Sarajeva (210 km). Nalazi se na desnoj obali međunarodne rijeke Save na površini od 493,3 km², i zauzima manje od 1% države BiH.

Brčko distrikt BiH predstavlja jedinstven primjer lokalne samouprave, pod suverenitetom države, sa svojim zakonima, institucijama i upravom.

Privredno gledano, Brčko je uvezano u region “Dunav – Drava – Sava” i “Drina – Sava – Majevica”. Centar je Bosanske Posavine i značajan čvor ključnih putnih pravaca istok – zapad, sjever – jug, te jedan od rijetkih multimodalnih transportnih čvorova koji ima putni, željeznički i riječni saobraćaj i jedinu međunarodnu riječnu luku u Bosni i Hercegovini.

Tržišna privreda i privatno vlasništvo međusobno su nerazdvojni. Svaka sredina koja želi da postigne brz privredni razvoj, trebalo bi da stvara poslovni ambijent u kojem će doći do ekspanzije privatnih preduzetničkih ideja i formiranja preduzeća. Brčko distrikt BiH nastoji da postane takva sredina i za sada je na dobro putu.

Registruj firmu
O nama

Vaš uspjeh počinje ovdje.

Ukoliko tražite vještog, pouzdanog i profesionalnog partnera, koji će Vas voditi ka uspjehu, ukomponovati moderno u Vaše poslovanje i raditi na stalnim inovacijama i unapređenju Vaše vidljivosti u poslovnom svijetu, uz smanjenje troškova poslovanja i rada, onda je MSG tim pravi partner za Vas.

Pretplati se za informacije i popuste