U ovoj zemlji je najisplativije pokrenuti biznis

MSG Virtual - Države - poreske stope

Poreski rajevi su zemlje u kojima određene vrste prihoda ne podliježu posebnim opterećenjima, te osiguravaju posebne privilegije stranim investitorima, sa željom i ciljem da ih privuku na svoje područje.

Vjerovatno ste mislili da su Kipar, Andora i Lihtenštajn pravo poresko utočište. Međutim, jedna zemlja prednjači i uvjerljivo je na prvom mjestu, a to je Bosna i Hercegovina.

Uporedili smo visinu poreskih stopa u zemljama oko nas, ali i drugim zemljama Evrope koje se nazivaju „poreskim rajevima“.

Srbija, Hrvatska, Crna Gora, Kipar, Luksemburg, Malta – sve su to zemlje u kojima je poreska stopa znatno viša nego u BiH.

Na slici ispod možete pogledati tačne procente, te vidjeti da smo među svima njima zauzeli prvo mjesto sa poreskom stopom od samo 10%.

Poreske stope - Poređenje

Ovaj podatak je itekako vrijedan pažnje svakog poslovnog čovjeka, jer je dovoljan pokazatelj činjenice da je u BiH stvoreno ugodno poslovno okruženje, zanimljivo svima onima koji traže mjesto pokrenuti biznis, ulaganja i poreski raj.

Odluku o tome koju zemlju biste trebali uzeti u obzir da biste investirali ili vodili svoj posao u njoj ostavljamo vama.

Međutim, u slučaju da odlučite iskoristiti sve fiskalne beneficije u Bosni i Hercegovini, rado ćemo vam pomoći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Rezervišite salu za sastanke

Sala za sastanke Vas čeka spremna, a ukoliko imate dodatnih želja i potreba, raspored namještaja u sali možete prilagoditi tome. Pošaljite nam upit, a mi ćemo vam se javiti u najkraćem mogućem roku.

    Izaberite svrhu upita: