Одабрана три идејна рјешења за изградњу мултифункционалне дворане на Фицибајеру

Комисија за избор најбољег идејног рјешења за изградњу мултифункционалне дворане, чија изградња је планирана на излетишту Фицибајер у Брчком, изабрала је три предложена рада која ће ускоро бити јавно презентована како би се струка, али и грађани Дистрикта могли очитовати о истима.

“Презентација ових радова је већ требала бити извршена, но епидемиолошка ситуација која је прузрокована пандемијом ковид-19 је успорила активности на организацији планиране изложбе”, истакао је Сабрија Јашаревић шеф Одјељења за јавне послове у Влади Брчко дистрикта.

На јавни конкурс за израду идејног рјешења за изградњу мултифункционалне дворане у Брчком који је расписан крајем прошле године укупно је приспјело 11 радова.

Комисија именована од стране градоначелника Брчко дистрикта је прегледала све приспјеле приједлоге, те оцијенила да три рада испуњавају све предвиђене услове и ауторима истих радова су исплаћене новчане награде у укупном нето износу од 20 хиљада КМ.

Наредни корак у овом процесу је и израда идејног пројекта те усвајање просторно планског акта који се односи на Регулациони план за локалитет Фицибајера.

“Намјера овог Одјељења и сама смисао формирања Завода за планирање, пројектовање и развој Брчко дистрикта јесте да Завод са својим капацитетима преузме израду Идејног и Главног пројекта за ову дворану како би новац Брчко дистрикта остао у Дистрикту барем код израде пројектне документације”, нагласио је Јашаревић.

Средства у износу од 6,2 милиона КМ су одлуком Скупштине Брчко дистрикта одређена као почетна средства за изградњу мултифункционалне дворане са затвореним базеном у Брчком.

(radiobrcko.ba)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Резервишите салу за састанке

Сала за састанке Вас чека спремна, а уколико имате додатних жеља и потреба, распоред намјештаја у сали можете прилагодити томе. Пошаљите нам упит, а ми ћемо вам се јавити у најкраћем могућем року.

    Изаберите сврху упита: